Bewegingsbeperking: De Fascial Abrasion Technique™

 In Geen categorie

Bewegingsbeperking: De Fascial Abrasion Technique™ 

Bewegingsbeperking

Een bewegingsbeperking betekent dat u niet de volledige bewegelijkheid heeft van uw gewricht. Het is  mogelijk dat uw bewegingsbeperking veroorzaakt wordt door een verkorte of verkleefde fascie. Dit kan ontstaan na een blessure of operatie. De Fascial Abrasion Technique™ kan uw bewegelijkheid te beïnvloeden. Dit gebeurd met de speciale gepatenteerde Fascial Abrasion technique Tool (FAT-tool) bij Fysiotherapie Klein.

 

De Fascie

De fascie is een bijzonder soort bindweefsel dat ligt rond spieren, botten en gewrichten. De fascie geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam.

Er zijn drie soorten fascie: onderhuidse fascie, diepliggende fascie, en verbindende fascie. Spanning in de fascie kan de beweeglijkheid van gewrichten en kwaliteit van bewegen negatief beïnvloeden. Dit wordt een bewegingsbeperking genoemd.

Fascial AbrasionTechnique™

Het kan zijn dat u na een blessure of operatie moeite heeft om uw gewrichten maximaal te bewegen. Een oorzaak van deze bewegingsbeperking kan zijn dat uw fascie verkort of verkleefd is.

Met de Fascial AbrasionTechnique™ is het mogelijk om de bewegingsbeperking te beïnvloeden door de spanning in de fascie te behandelen. Abrasion betekent letterlijk afschaven of schuren. Deze techniek richt zich specifiek op de diepliggende fascie die om en tussen het spierweefsel ligt. Door middel van beweging en deze schaaftechniek wordt geprobeerd de fascie te beïnvloeden zodat er meer bewegingsruimte ontstaat en een bewegelijkheid toeneemt.

Wilt u meer informatie over de fascie lezen? Klik hier! 

 

 

Waarmee wordt behandeld en wat zijn de voordelen?

Met de speciale gepatenteerde Fascial Abrasion technique Tool (FAT-tool) is het mogelijk om snel en effectief resultaat te bereiken, zodat de spanning van de fascie normaliseert en de kwaliteit van bewegen verbeterd. Gebruik van de FAT-tool zorgt ervoor dat op een snelle manier hardnekkige restricties en weefselstijfheid behandeld kunnen worden waardoor er in combinatie met het uitvoeren van oefeningen beter en sneller resultaat bereikt wordt!

Zie ook deze voorbeeldvideo!

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Gezond in beweging