Fysiotherapie Klein

Onze werkwijze

Bij uw eerste afspraak bij fysiotherapie Klein proberen wij een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten te vormen.
Dit gebeurd door vragen te stellen en u eventueel te onderzoeken. Samen met u zoeken wij naar mogelijkheden van herstel.

Op basis daarvan stellen wij een behandelplan op.
Hierin staan uw doelen, de te verwachten tijd tot het bereiken van deze doelen en de manieren van behandeling vermeld.
Dit is maatwerk en ten alle tijden aan te passen als uw doelen zijn veranderd. Wij werken veel met richtlijnen, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Een richtlijn is een leidraad en geen keurslijf.

shutterstock_167847518
Fysiotherapie Klein

De behandeling

Een fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit informeren en adviseren, maar ook uit het vergroten van de bewegelijkheid, het oefenen en sturen van bewegingen, rekken van spieren, krachttraining, coördinatie en/of stabilisatie-oefeningen, massage of het voorzien in hulpmiddelen.

U kunt met uw klacht naar de huisarts gaan, die u vervolgens kan doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Ook kan uw specialist u doorverwijzen. Sinds 2006 is het mogelijk om zonder verwijzing van een arts of specialist de fysiotherapeut te bezoeken.

Vergoeding

De behandeling kan geheel, gedeeltelijk of niet worden vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Dit kunt u nagaan in uw polis of u kunt ernaar informeren bij uw zorgverzekeraar. In de meeste gevallen is er een vorm van dekking voor behandelingen fysiotherapie in de aanvullende polis van uw
zorgverzekeraar.

Heeft u geen aanvullende verzekering?

Dan bent u niet verzekerd voor fysiotherapie en zal u de kosten zelf moeten betalen.

Samenwerkingen

Hoofdpijn Netwerk Noord

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht. Veel mensen hebben er last van. Er is steeds meer bewijs dat fysiotherapie een zinvolle behandeling kan zijn.

link: Hoofdpijn Netwerk Noord

Schoudernet Noord

Schoudernet Noord wil de zorg rondom de schouderpatiënten blijven verbeteren. Door het ontwikkelen van hoogwaardige transmurale zorg voor patiënten met Schouderproblemen in de regio Noord zowel in de 1e, 2e en 3e lijn.

Link: Schoudernet Noord

Rugnetwerk Noord-Nederland

Het Rugnetwerk Noord-Nederland (RNN) is een samenwerkingsverband  van de afdelingen Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde van het Martini Ziekenhuis en 1e-lijns fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met rugklachten (ook na een operatie).

Link: Rugnetwerk Noord-Nederland

Neem contact op

U kunt een e-mail achterlaten en deze zal ik zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Start typing and press Enter to search