Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie en herstel van blessures bij sporters. Ook kan de sportfysiotherapeut voorlichting en advies geven aan iedereen die wil gaan sporten of zijn sportprestaties wil verbeteren.

De sportfysiotherapeut heeft specifieke kennis over trainingsschema’s voor conditie, kracht, co√∂rdinatie en stabilisatie, herstelperiodes na trainingen, in welke fase van herstel de client zit en welke belasting daar bij hoort.

shutterstock_110884610

De therapie

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten of spieren, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn om het aangedane weefsel te ontlasten of te compenseren .

Ik heb in 1994 de opleiding sportfysiotherapie en de daarop volgende opleiding voor topsportrevalidatie gevolgd. Met mijn jarenlange ervaring in de sport en met (medisch) fitness kan ik samen met u een trainingsprogramma opstellen dat u op het lijf geschreven is.

Dit betekent dat u niet per definitie naar een sportschool moet, maar dat er in overleg met u gekeken wordt hoe u op een zo effectief maar ook plezierige mogelijke wijze tot een optimaal herstel kunt komen. Ook met sportschoeisel kan ik u adviseren. Zowel in het analyseren van uw huidig als in de aanschaf van nieuwe sportschoenen.

Start typing and press Enter to search