DIABETES: DE PADEN OP, DE LANEN IN

 In Fysiotherapie

DIABETES:

Iedere stap telt

Fysiotherapie Klein, gevestigd in het Gezondheidscentrum Eelde Paterswolde doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. We nodigen diabetes patiënten uit om vanaf half april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

Voor Wie?

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder deze aandoening mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau.

In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het NDC Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Wanneer en Waar

Op woensdag 18 april om 19.00 organiseert Fysiotherapie Klein, Hoofdweg 155, 9765 CB Paterswolde een informatieavond over de NDC Eelde Paterswolde.

Iedereen die interesse heeft is welkom. Diabetesvereniging Nederland Regio Drenthe ondersteunt de NDC. Daarnaast zijn de gemeente Tynaarlo en de medewerkers van de verschillende huisartsenpraktijken betrokken.

Nationale Diabetes Challenge

De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben deze aandoening.

 

De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9.200,-. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met de aandoening in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is.

In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Meer weten of meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/depadenop—-10/

Indien u meer informatie wenst over de challenge “ De paden op…”, of aanwezig wil zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met Marianne Otten via marianne.otten@fysiotherapieklein.nl  of op 06- 836 77 037

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

fysiotherapie Klein in Groningen, Corpus den Hoorn, Weijert Zuid, Hoornsemeer, Verzetstrijdersbuurt, Paterswoldseweg, Groningen-centrum, Zeeheldenbuurt, Helpman, Schildersbuurt